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MARTÍNEZ SOMALO, socio de CLUSTER FOOD+i, Premio INNOVAL 2018 al producto más innovador por su “CONFETI” de chorizo y jamón.

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26 de abril de 2018

Nada más estrenarse, el confeti de MARTÍNEZ SOMALO, ha obtenido el Premio INNOVAL 2018 al producto más innovador en la categoría de cárnicos y derivados en la reciente edición de la Feria ALIMENTARIA de Barcelona.

En INNOVAL se muestran los lanzamientos de producto de alimentos y bebidas más innovadores y es un lugar de exposición para los productos que suponen una auténtica innovación en el sector. Por lo que este premio supone un auténtico reconocimiento dentro del sector.

El producto, al que se le ha denominado en muchas publicaciones del sector como “el embutido del futuro”, es el mejor embutido MARTÍNEZ SOMALO; el chorizo y jamón de siempre pero en formato viruta o en grano. Supone una forma diferente y novedosa de comer embutido, distinta a la tradicional que es cortado o loncheado. Puede usarse como “topping” para ensaladas, cremas de verduras y platos cocinados y para todo aquello a lo que se le quiera dar un toque de sabor a chorizo o jamón de una forma rápida y práctica. Se podrá encontrar en los lineales de charcutería de supermercados e hipermercados y estará a la venta a partir de junio.

Para esta empresa que siempre se ha caracterizado por tener en su ADN la innovación y por apostar por la diferenciación en un sector muy maduro y altamente competitivo, el ‘confeti’ ha supuesto superar un gran reto. Un reto en cuanto a la diferenciación y diversificación de productos para dar solución a las demandas de un consumidor cada vez más exigente, y un mercado cada vez más competitivo, que sigue buscando producto de calidad.
En este sentido, el apoyo de CLUSTER FOOD+I está siendo fundamental para la identificación de nuevas oportunidades de negocio y la generación de sinergias empresariales exitosas, lo que favorece la diferenciación y competitividad de MARTÍNEZ SOMALO.

El producto premiado es el resultado de un proyecto conjunto entre la empresa y Ctic Cita cuyo fruto es un producto novedoso e innovador. La colaboración ha incluido todas las fases que incluye la creación hasta la puesta en mercado. Un reto alcanzable gracia a que MARTÍNEZ SOMALO se rodea de profesionales que les aconsejan y guían en su trayectoria.

[:en]MARTÍNEZ SOMALO’s recently launched confeti,range won the INNOVAL 2018 most innovative product award in the meat and derivatives category at the last Barcelona FOOD Fair.

INNOVAL showcases the most innovative food and beverage product launches and is a place for companies to exhibit the industry’s most innovative products, which is why this award proves that the product line has been genuinely acknowledged by the industry.

The range of products has been called “the sausage of the future” by many publications and includes the best MARTÍNEZ SOMALO pork products (chorizo sausage and ham) in the form of granules and shavings. It is a novel way of eating sausage products that differs from the traditional methods of slicing or cutting. The “Confeti” can be used as a topping for salads, cream of vegetable soups, cooked dishes and anything else that might benefit from a touch of sausage or ham flavouring. It is also quick and easy to use. The product line will be marketed in the cold meat aisles of supermarkets and hypermarkets and will be available for sale from June onwards.

The range of products has been called “the sausage of the future” by many publications and includes the best MARTÍNEZ SOMALO pork products (chorizo sausage and ham) in the form of granules and shavings. It is a novel way of eating sausage products that differs from the traditional methods of slicing or cutting. The “Confeti” can be used as a topping for salads, cream of vegetable soups, cooked dishes and anything else that might benefit from a touch of sausage or ham flavouring. It is also quick and easy to use. The product line will be marketed in the cold meat aisles of supermarkets and hypermarkets and will be available for sale from June onwards.

MARTÍNEZ SOMALO has always been an innovative company and able to stand out from its competitors in a very mature and highly competitive industry. This new range of products has helped the company overcome the major challenge of how to differentiate and diversify products in order to meet the growing demands of consumers in an increasingly competitive market that continues to look for quality products.

In this sense, CLUSTER FOOD+I continues to play a vital role in helping to identify new business opportunities and generate successful corporate synergies, which has enabled MARTÍNEZ SOMALO to differentiate its offer and be more competitive.

The innovative and groundbreaking product that won the award was the result of a project involving MARTÍNEZ SOMALO and Ctic Cita. The two entities collaborated throughout the entire development process from the design phase to bringing the product to market. It was only possible to overcome this challenge because MARTÍNEZ SOMALO was able to obtain advice and guidance from numerous experts

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